FOTO: Mališani iz PPU “Abakus” posjetili firmu Zenko

FOTO: Zenicainfo.ba

Mališani iz privatne predškolske ustanove „Abakus“ danas su posjetili firmu Zenko.

Riječ je o našoj redovnoj edukativnoj posjeti koju organizujemo u okviru naših redovnih aktivnosti, a današnja je u okviru predstavljanja zanimanja krojač. Nije nam bilo teško donijeti odluku da posjetimo ovu firmu jer je riječ o renomiranoj i firmi sa dugogodišnjim iskustvom. Djeca su uživala, a i naši domaćini su se potrudili da nam uljepšaju današnji dan“, kazala je Vildana Čeliković, jedna od odgajateljica vrtića “Abakus”.

Djeca su imala priliku upoznati pogone, infrastrukturu i tehnologiju preduzeća Zenko koja je danas jedna od vodećih i najkvalitetnijih proizvođača radne odjeće na području Bosne i Hercegovine.

Orijentisani smo da stalnim ulaganjem u infrastrukturu, tehnologiju i ljudstvo unaprijedimo kvalitet svojih proizvoda, odnos s kupcima i dobavljačima, kao i da uvodimo inovacije u svoj rad i kreiranje novih proizvoda, kako bi na kraju postigli naš krajnji cilj – zadovoljstvo našeg kupca. Današnjom posjetom želimo našim najmlađima, našoj budućnosti omogućiti da upoznaju naš rad, obezbijediti im dobre uslove i volju da sutra kada budu imali priliku odlučivati ipak odluče ostati ovdje. Oni su naša budućnost i u njih jedino vrijedi ulagati“, kazao je Fahrudin Čančar, vlasnik firme Zenko Zenica.

Djeca su kroz igru i zabavu upoznali proizvodne pogone ove firme te im osmijehom i dječijom radošću zahvalili na gostoprimstvu. (B. D.)