Dodijeljeni certifikati za obučene mentore u sklopu projekta “Stručno obrazovanje u BiH”

FOTO: Zenicainfo.ba

U Privrednoj komori Zeničko-dobojskog kantona danas je održana dodjela certifikata za 16 polaznika iz poslovnih subjekata Zeničko-dobojskog kantona koji su uspješno završili obuku za mentore.

Obuka se realizovala u sklopu projekta „Stručno obrazovanje u Bosni i Hercegovini“, koji provodi organizacija GIZ u ime Vlade Švicarske i Vlade Savezne Republike Njemačke.

Ovo je već šesta obuka mentora koju Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona organizira zahvaljujući finansijskoj i tehničkoj pomoći inodonora, a treća koju organizira zahvaljujući finansijskoj i tehničkoj pomoći GIZ-a. Do sada smo obučili 94 iz kompanija, odnosno iz privrednih subjekata Zeničko-dobojskog kantona“, navela je Diana Babić, predsjednica Privredne komore ZDK.

Koncept obuke jeste taj da mentori usvajaju dodatna znanja i vještine iz pedagoške i metodičke oblasti kako bi u svom praktičnom radu bili što uspješniji. Iz organizacije GIZ ističu da su zadovoljni sa obukama u sklopu projekta „Stručno obrazovanje u Bosni i Hercegovini“.

Jako dobro sarađujemo sa komorom i sa komorom smo posjećivali u vašem kantonu mnoge poslovne subjekte i moram reći da su zaista jako motivirani da se uključe u ovaj proces kako bi obučili i pridobili za sebe nove buduće kvalifikovane radnike“,  istakla je Sonja Ruetz, ekspertica organizacije GIZ.

Fokus ove obuke je na praktičnoj nastavi i upravo  mentori su ključ unapređenja praktične nastave. (A. S.)