Duvnjak: Do kraja prvenstva pokušati afirmirati igrače iz omladinskog pogona

Nakon poraza u Olovu od Stupčanice sa 3:0 i neriješenih 2:2 na Bilinom polju sa Krivajom, uprava Čelika odlučila se za rotaciju trenera.

Pavle Skočibušić je otišao na mjesto trenera juniora dok je za šefa stručnog štaba seniorske ekipe imenovan Armin Duvnjak. Mladi zenički trener koji je prošao sve Čelikove selekcije unio je dodatnu dozu optimizma u tim i pomogao igračima da vrate samopouzdanje. U posljednja dva prvenstvena kola nogometaši Čelika upisali su dvije uzastopne pobjede. Pobjedili su Unis u gostima sa 1:2 i na domaćem terenu ekipu Moševca sa 4:0. U posljednjoj utakmici crno-crveni su nastupili sa pet juniora, koji su opravdali ukazano povjerenje. Oni će biti okosnica tima i u narednom periodu.

„Rezultatski sam zadovoljan a poprilično i igrom. Kada sam preuzeo ekipu rekao sam momcima da vjerujem u njih. Smatram da ova ekipa ima kvalitet za borbu za prvo mjesto. Šta se dešavalo ranije, ja nisam bio tu, tako da nemogu ništa reći. Smatram da je prvenstveno trebalo popraviti atmosferu u ekipi i to je bio moj prvi zadatak. Već se popravio timski duh“, izjavio je Armin Duvnjak, šef stručnog štaba Čelika.

U posljednjoj utakmici na Bilinom polju Čelik je nastupio sa ekipom čiji je prosjek bio 20 godina. Prema najavama stručni štab će i u nastavku pružiti priliku mladim i talentovanim nogometašima.

„To su uglavnom igrači koji su prošle godine sa mnom bili u juniorima. Uvijek se u Čeliku igrao dobar fudbal u omladinskom pogonu. Ne vidim razloga da se tim momcima ne bi pružila prilika da napreduju. Imali su problema jer su više razmišljali o drugim stvarima a manje o nogometu. U dogovoru sa Upravom odlučili smo da u ovoj sezoni nećemo biti previše opterećeni rezultatom. Ali nećemo se opustiti i stvaraćemo tim za narednu sezonu“, optimista je Armin Duvnjak.

Čelik je trenutno peti na tabeli sa omjerom 10 pobjeda, 6 poraza i 3 neriješena rezultata i sa 33 boda. U narednom 20. kolu Druge lige Centar Čelik gostuje kod Famosa u Hrasnici.(M.P.)