Posjeta ambasadora Indonezije Univerzitetu u Zenici

FOTO: Zenicainfo.ba

Univerzitet u Zenici danas je posjetio ambasador Republike Indonezije u Bosni i Hercegovini, gospodin Roem Kono. Njegovu ekselenciju ugostio je rektor Univerziteta u Zenici, prof. dr. Jusuf Duraković.

Pri posjeti razgovaralo se o budućoj saradnji između Indonezije i Bosne i Hercegovine, a posebno Univerziteta u Zenici sa Univerzitetima u Indoneziji. Ambasador je izrazio zahvalnost za posebno mjesto Indonezijskog kutka na zeničkom univerzitetu.

Indonezijski kutak se nalazi na Univerzitetu u Zenici već dvije godine i naravno, trudit ćemo  se da ga održimo. Također, bitna nam je i saradnja. Indonezijski kutak je prikaz kulture Indonezije i nastojat ćemo da unaprijedimo sve kolekcije“, kazao je gospodin Roem Kono, ambasador Republike Indonezije.

Saradnja sa Indonezijom datira već od ranije kroz razmjenu studenata. Kako navodi rektor Univerziteta u Zenici, prof. dr. Jusuf Duraković, plan je da u budućoj razmjeni učestvuju i nastavnici i profesori. Dosta studenata iz Indonezije je studiralo na Medicinskom fakultetu, a očekuje se i saradnja sa Metalurško-tehnološkim fakultetom, obzirom da Indonezija posjeduje izuzetno razvijenu metalurgiju. (A. K)