Nova energija Zmajeva

FOTO: Zenicainfo.ba

Nogometna A reprezentacija BiH odradila je sinoć u Trening centru u Zenici još jedan trening. Naredni je danas u večernjim satima. Selektor Ivaylo Petev i njegovi saradnici na raspolaganju imaju sve igrače, a u toku jučerašnjeg dana timu se priključio i Siniša Saničanin.

Na današnjoj press konferenciji predstavnicima medija obratili su se reprezentativci: Anel Ahmedhodžić i Jusuf Gazibegović.

Prvotimac francuskog Bordoa Anel Ahmedhodžić je između ostalog kazao kako su svi igrači dobili „novu“ energiju s kojom ulaze u novu godinu. Obje utakmice su im važne i cilj im je stvoriti ono što su htjeli u protekle dvije godine.

Imamo dvije utakmice sada i četiri u junu. Ove će dvije utakmice biti jako bitne, da se uigramo i steknemo potrebno zajedništvo na terenu za naredne utakmice“, izjavio je između ostalog Anel Ahmedhodžić, koji je takođe kazao da očekuje obje pobjede u narednim susretima.

Nema više lake reprezentacije za igranje. Mislim da su sada svi kvalitetniji. Moramo obje utakmice biti na nivou. Morat ćemo dati maksimum u obje utakmice“, optimista je igrač austrijskog Šturma Jusuf  Gazibegović

Sutra od 17:30 sati Zmajevi imaju planiran još jedan trening na Bilinom polju dok se prijateljski susret sa Gruzijom igra u petak 25. marta od 20:45 sati. Četiri dana kasnije 29. marta u drugoj prijateljskoj utakmici izabranici selektora Ivayla Peteva odmjerit će snage sa Luksemburgom. (M. P.)