Karate klub “Metalno” najmlađi zenički sportski kolektiv

FOTO: Zenicainfo.ba

Karate klub “Metalno” najmlađi je zenički sportski kolektiv. Formiran je prije nešto više od godinu dana. Okuplja 50 dječaka i djevojčica različitog uzrasta i kategorija. Trenažni proces  se obavlja pod budnim okom trenera majstora karatea Damira Čička i  Džane Salčinović. Klub je registrovan u Karate savezu BiH u okviru VKF asocijacije.

Karate klub “Metalno” broji oko 50 članova u različitim grupama i kategorijama, koje su odvojene po pojasevima, godištima i visini znanja. Djeca treniraju već duže od godinu dana. Iskreno da vam kažem ta djeca su pokazala odličan napor, odnosno odlično zalaganje sa kojim sam naravno zadovoljan“, izjavio je za Zenicainfo.ba Damir Čičak, majstor karatea i trener KK “Metalno”.

Osim upoznavanja sa osnovama karatea i savladavanja tehnika, u karate klubu “Metalno” veliku pažnju poklanjaju i odgojnu vaspitnom radu sa djecom.

Mi se konstantno trudimo, usavršavamo se, interesujemo se o novim dešavanjima unutar treninga. Želja nam je da djecu ne samo osposobimo za karate sport, već da ih osposobimo u svim sferama života. Da se oslobode, da steknu sigurnost i kulturu življenja“, naglasio je Damir Čičak.

Nakon godinu dana marljivog rada 22 mladih takmičara “Metalnog” u ovoj godini prvi put će učestvovati na zvaničnom takmičenju Federalnom prvenstvu za djecu koje će se održati 12. marta. U karate klubu “Metalno” se nadaju da će uskoro riješiti pitanje sale za trenažni proces. Sa boljim uslovima za rad nadaju se dobrim rezultatima i većem broju dječaka i djevojčica. (M. P.)

FOTO: Zenicainfo.ba