Muzaferija nije uspjela završiti drugu vožnju kombinacije i tako okončala nastup u Pekingu

FOTO: vijesti.ba

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija završila je nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu tako što nije okončala utrku alpske superkombinacije.

Alpsku kombinaciju Muzaferija je otvorila vožnjom spusta nakon koje je bila na diobi 20. pozicije. Bh. skijašica je zabilježila vrijeme 1:35.89 u konkurenciji 26 skijašica pred finalnu utrku slaloma.

Međutim, bh. skijašica na teškoj stazi nije uspjela okončati drugu vožnju. Sredinom staze u vožnji slaloma Elvedina je pala, što se desilo i brojnim skijašicama jer je samo 15 takmičarki završilo utrku.

Tako je bh. skijašica propustila priliku da ispiše historiju bh. skijanja na olimpijskim igrama i ostvari najbolji rezultat.

Prethodno, bh. skijašica je u Pekingu nastupila u dvije discipline. U takmičenju super-g zauzela je 25. mjesto, dok vožnju spusta nije uspjela završiti. Za Muzaferiju je ovo posljednje takmičenje na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Zlatnu medalju odbranila je Michelle Gisin iz Švicarske s ukupnim vremenom 2:24.67. Njena sunarodnjakinja Wendy Holdener zauzela je drugu poziciju i osvojila srebro sa zaostatkom 1.05, dok je Italijanka Federica Brignone završila trećeplasirana (+1.85).

Bez medalje je ostala Čehinja Ester Ledecka, koja je završila četvrtoplasirana iako je bila druga nakon prve vožnje. Prvoplasirana nakon prve vožnje spusta Christine Scheyer na kraju je završila na šestom mjestu.

klix.ba