Zeleni polumjesec ZDK nastavlja pomagati rad Gradske narodne kuhinje

Zeleni polumjesec ZDK danas je dodijelio svoje darovnice na prehrambene proizvode za potrebe korisnika Gradske narodne kuhinje.

„Mi nastavljamo kontinuitet u sufinansiranju Gradske narodne kuhinje u Zenici, a ovaj put darujemo im 803 kilograma mesa, preko tone poljoprivredno prehrambenih proizvoda, brašna jednu tonu, ulja i riže 600 kilograma, te 668 kilograma više vrsta tjestinine, što je ukupno 4.155 kilograma“, navodi Ibrahim Hadžimuhović, direktor Zelenog polumjeseca ZDK.

Uz ovo donirano je ukupno i 2.400 komada različitih konzervi, kao i 300 komada plastičnih kantica sa poklopcem za hranu, a sve ovo prikupljano je tokom sepembra i oktobra i donacije su poljoprivrednih proizvođača iz Žepča, različitih donatorskih firmi, a nešto je nabavljeno i iz vlastitih sredstava Zelenog polumjeseca ZDK, rečeno je danas.

„Ako se uzme u obzir da smo u prvom polugodištu zeničkoj Gradskoj narodnoj kuhinji dodijelili preko 3.900 kilograma, zajedno sa današnjom donacijom u ovoj godini smo im donirali 8 tona i 58 kilograma prehrambenih artikala“, navodi Ibrahim Hadžimuhović, direktor Zelenog polumjeseca ZDK, napominjući da će ovaj vid humanitarne pomoći nastojati njegovati i ubuduće.(V.J.)