RK “Čelik” upisao šestu uzastopnu pobjedu

FOTO: Zenicainfo.ba

Šestu uzastopnu prvenstvenu pobjedu upisali su rukometaši “Čelika”. Na domaćem parektu bili su bolji od “Kaknja” sa 30:24.

Poluvrijeme je bilo 15:10 za “Čelik”. Domaći rukometaši imali su inicijativu od početka susreta. Ipak gosti su dobro namučili rukometaše “Čelika”. Ipak na kraju je zasluženo slavila ekipa trenera Mikija Filipovića. Kod “Čelika” odličan nastup upisao je golman Čehajić sa 19 odbrana, dok su Sumbuljević i Dragičević postigli po osam golova.

Apsolvirali smo još jednog teškog protivnika i idemo dalje! Čestitam igračima obje ekipe na borbenosti, snažnoj i žestokoj utakmici. Ali imamo još toga da uradimo. “Kakanj” ima iskusniju ekipu od nas. Došli su da igraju ozbiljno i borbeno i nijednog trenutka nisu od toga odustajali. Mi smo pravili razliku dok trčimo i igramo brzo. Na postavljenu zonu bilo ih je teško probiti. Pobijedili smo ih i to je najvažnije!“, izajvio je nakon utakmice Miki Filipović, trener RK “Čelika”.

Golman “Čelika” Mevludin Čehajić  kao najbolji igrač oktobra i utakmice Čelik-Kaknja na kraju utakmice predsjednik kluba Pane Škrbić uručio je pehar .

Narednog vikenda u 7. kolu Prve rukometne lige Federacije BiH grupa Sjever u gradskom derbiju “Čelik” će odmjeriti snage sa ekipom “Čelik junior”.

Opekli smo se dva puta u utakmicama protiv “Juniora”, što nas je u prošlom prvenstvu koštalo i plasmana u Premijer ligu BiH. Zato ovog puta, bez obzira što našeg protivnika veoma cijenimo, utakmici pristupamo izuzetno ozbiljno i oprezno i nećemo dozvoliti nikakvo novo iznenađenje. Znači idemo na sedmu pobjedu u nizu!“, kažu u taboru RK “Čelika”. (M. P.)