Košarkaši i košarkašice “Čelika” takmičarsku sezonu počeli porazom

FOTO: Zenicainfo.ba

Ovogodišnju takmičarsku sezonu u društvu najboljih košarkaši “Čelika” otvorili su porazom. U okviru 2. kola Košarkaškog prvenstva BiH izgubili su u Sarajevu od Sparsa sa 77:61.

U ekipi “Čelika” najbolji učinak imali su Milivoje Božović sa 19 poena, dok je Haris Ćurevac ubacio 15 i Emir Čerkezović 10 poena. Kod “Sparsa” najefikasniji i najbolji bio je Urban Durnik sa double-double učinkom od 18 poena i 10 skokova. U narednom 3. kolu “Čelik” gostuje kod ekipe “Borac” iz Banja Luke. Prije ovog gostovanja ekipa trenera Josipa Pandže će 26. ili 27. oktobra odigrati meč iz 1. kola protiv “Mladosti” u Mrkonjić-Gradu.

Loš start u novoj sezoni imale su i košarkašice “Čelika”. Na gostovanju kod ekipe “Orlovi” u Banja Luci poražene su sa 76:59. Kod “Čelika” najefikasnije bile su Ajla Selimović sa 26 i Almedina Ahmić 12 poena. Podmlađena ekipa “Čelika” pružila je dostojan otpor aktuelnim šampionkama ekipi “Orlova”. Sve košarkašice iz rostera “Čelika” dobile su priliku da nastupe.

U narednom 3. kolu košarkašice “Čelika” su domaćini ekipi “Lavovi” iz Brčkog. I zeničke košarkašice će naknadno odoigrati utakmicu iz 1. kola protiv “Leotara” na domaćem parketu. (M. P)