RK “Čelik” pred početak prvenstva odigrao posljednju prijateljsku utakmicu

FOTO: rkcelikzenica.net

Rukometaši RK “Čelika” pripremaju se za start u prvenstvu Prve lige FBiH – Sjever. Odigrana je i posljednja prijateljska utakmica, generalna proba pred početak prvenstva u Vogošći, protiv tamošnjeg premijerligaša RK “Vogošće”. Pobijedila je RK “Vogošća”, visokim rezultatom 41:30 (poluvrijeme 20:16).

 

Premijerligaš RK “Vogošća” je nadigrao “Čelik” u svim elementima rukometne igre. Rukometaši “Čelika” su pokušavali parirati i svih 60 minuta su se žestoko borili. RK “Vogošća” je imala na raspolaganju 20 odličnih i vrlo dobro pripremljenih igrača za naredno prvenstvo, što je rezultiralo visokom pobjedom od 11 golova razlike.

Povrede i bolesti

Istina, RK “Čelik” je u Vogošću otputovao dosta oslabljen, jer je čak sedam povrijeđenih, bolesnih ili spriječenih igrača koji nisu putovali u Vogošću. Bilo je i onih koji nisu bili u sastavu zbog posla, ispita na fakultetu ili obaveza u školi.

Oni koji su bili u sastavu dali su svoj maksimum i pružili otpor premijerligašu. U svakom slučaju, “Čelik” je prezentirao jednu novu, borbenu, žestoku igru i u odbrani i u napadu.

Jedinu pravu trening utakmicu je ipak imao golman “Čelika” Mevludin Čehajić, koji je bio na golu svih 60 minuta, obzirom da u sastavu nije bio golman Dženan Hodžić zbog povrede, pa je Čehajić imao čak 18 odbrana.

U subotu je prva prvenstvena utakmica protiv RK “Jajca”. Mnogo toga još treba da napravimo i popravimo na trenizima ove sedmice. Nadam se da će makar četiri od 7 igrača koji nisu putovali u Vogošću biti spremno za utakmicu prvog kola prvenstva protiv jakog RK “Jajca”, u subotu 18. septembra u Gradskoj areni Zenica. Daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu“, izjavio je trener RK “Čelika” Miki Filipović.

 

Slabiji za četiri igrača

Na kraju, valja istaći i da RK “Čelik” novo prvenstvo u Prvoj ligi Federacije BiH dočekuje oslabljen za čak šest igrača. Tri Čelikovca su našli angažane u premijerligaškim ekipama: Slaven Šijaković je u RK “Gradačcu”, Haris Muhić u RK “Krivaji”, a Semir Korjenić u RK “Vogošći”. Mario Filipović je otišao u RK “Vitez”, a Jasmin Omerović u Hrvatsku.

Legenda RK “Čelika” Aldin Begagić je otišao sa porodicom da živi u Njemačkoj, a Edvin Begović je ostao igrač RK “Čelika”, ali se sa poslom nalazi na terenu u Livnu i onemogućen je u treniranju i igranju za svoju ekipu.

Praktično, čitava jedna postava RK “Čelika” preselila u drugi klub ili su prestali da igraju.

rkcelikzenica.net