“Zmajići” razočarali, Irci odnijeli bodove iz Zenice

FOTO: reprezentacija.ba

Mlada reprezentacija BiH (U-21) danas je na terenu Trening centra FS BiH u Zenici, u okviru 2. kola Grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ugostila mladi sastav Irske i doživjela poraz rezultatom 0:2.

U prvih 45. minuta igre težište igre je bilo na polovici Irske, ali ni bh. tim nije stvorio previše prilika, a može se izdvojiti šansa koju je u 16. minuti imao Đorđe Milojević koji je glavom šutirao sa oko sedam metara pored gola.

Gavin Kilkeni (Kilkenny) u 51. minuti  šutira iz slobodnog udarca, ali Belmin Dizdarević odbija loptu.

U nastavku akcije Luka Malić pravi prekršaj u kaznenom prostoru nad Džošuom Oganfaolu – Kajodeom (Joshua Ogunfaolu-Kayode) i dosuđen je penal za Irsku.

Precizan s bijele tačke u 52. minuti  bio je Tajrik Rajt (Tyreik Wright) za 0:1.

Amar Dedić je u 57. minuti  imao dobar pokušaj iz slobodnog udarca, ali je golman Brajan Maher (Brian Maher) bio na visini zadatka.

Irci udvostručuju prednost u 73. minuti.  Rajt sa desne strane šalje loptu u šesnaesterac za Konora Koventrija (Conor Coventry) koji precizno šutira i šalje loptu iza leđa Belmina Dizdarevića.

Bh. tim će naredni meč u kvalifikacijama odigrati 7. septembra u 16:30 sati u Zenici protiv Švedske.

U našoj grupi F prva je Crna Gora s četiri boda, druga Švedska ima tri kao i treća Irska, BiH ima jedan bod, dok su Italija (nije još igrala) i Luksemburg bez bodova.

sport.avaz.ba