Nogometaši BiH večeras dočekuju Kuvajt: Sve osim pobjede i prekida crnog niza je neuspjeh

FOTO: reprezentacija.ba

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na Bilinom polju u Zenici odigrati prijateljski meč protiv Kuvajta.

Nakon odlične igre i remija u Francuskoj protiv aktuelnog prvaka svijeta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, Zmajevi večeras igraju prijateljski meč koji može poslužiti selektoru Ivaylu Petevu da se uvjeri na koga (ne)može računati u važnijim mečevima.

Osim provjere nekih novih opcija, utakmica može poslužiti kako bi dala dodatnu injekciju samopouzdanja pred vrlo važan kvalifikacioni duel s Kazahstanom koji se igra u utorak, također u Zenici.

Reprezentacija BiH je punih 656 dana bez trijumfa i sigurno je da bi pobjeda protiv Kuvajta dobro došla za prekid crne serije i za start, nadamo se, pozitivnog niza rezultata.

Upravo to je naglasio i selektor Ivaylo Petev na konferenciji za medije održanoj jučer na Ilidži.

Protiv Kuvajta će dobiti priliku svi pozvani igrači. Nije važno ko je protivnik, svi moraju dati sve od sebe kad igraju u dresu reprezentacije. Važno je da pokažu želju i jedinstvo i bitno nam je da odradimo dobar posao“, rekao je bugarski stručnjak.

Petev je dodao kako ne očekuje da će Miralem Pjanić dobiti priliku u večerašnjem ogledu, nakon što je bh. veznjak napustio pripreme da bi potpisao ugovor s Bešiktašom. Vezista se vratio, ali bi trebao odmoriti za duel s Kazahstanom.

Slična situacija je i sa Seadom Kolašincem koji se povrijedio protiv Francuske, ali će biti spreman za nastup u utorak.

BiH i Kuvajt se nikada nisu sastajali do sada, a večerašnji susret u Zenici sudit će srbijanski arbitar Miloš Milanović. Pomoćnici će biti Nemanja Petrović i Jovan Grujić, također iz Srbije, dok će četvrti arbitar biti sudija iz Premijer lige BiH, Luka Bilbija.

Meč između BiH i Kuvajta igra se večeras na Bilinom polju s početkom u 20:45. Direktan prijenos susreta bit će emitovan u programu Nove BH.

klix.ba