ALMIR BABAJIĆ NAKON PODNOŠENJA OSTAVKE: “Posao sam trpio na sebi i svom zdravlju, ali ovo više nisam mogao iskontrolisati“

Nakon što je podnio ostavku na funkciju predsjedavajućeg Gradskog vijeća Almir Babajić je u izjavi za naš portal kazao da raspravama poput ove današnje svjedočimo svaku sjednicu vijeća čemu se kako kaže uvijek protivio.

„Legitimno je bilo predložiti izmjenu dnevnog reda isto kao što je legitimno i odbiti izmjenu dnevnog reda. Vidjeli ste već dva-tri vijeća nemam kontrolu nad vijećnicima, ponašanje vijećnika u nekoj mjeri, pa i direktora javnih preduzeća, sjećate se toga i gradonačelnika, za mene je neprihvatljivo i naći ćemo nekog drugog ko će ovo bolje raditi“, kazao je Babajić.

Na pitanje kako će funkcionisati Gradsko vijeće nakon ovog čina Babajić je kazao da je najbitnije da su stigli i nadoknadili ono što nije prošle godine urađeno.

„Nakonadili smo sav taj nerad. Kako će funkcionisati ne znam, ja sam cijelo vrijeme amortizovao između dvije struje, čak trpio na sebi i svom zdravlju, ali ovo više nisam mogao iskontrolisati“, zaključio je Babajić.

Većina u Gradskom vijeću u narednim danima treba predložiti nasljednika Babajića na poziciji predsjedavajućeg gradskog vijeća. (N. G.)