U KŽK “Čelik” zadovoljni rezultatima u protekloj sezoni

Ovog vikenda na programu je treća finalna utakmica za prvaka BiH u košarci za žene. Košarkašice Čelika ranije su okončale ligašku sezonu u društvu najboljih. Bile su pete sa istim brojem bodova kao i Play off.

Sarajke su zbog boljeg međusobnog skora izborile doigravanje za prvaka. Uz ligu izabranice Aide Kalušić stigle su i do finala Federalnog kupa. U klubu su zadovoljni sezonom.

„Mi jesmo nastojali kada smo se okupili na početku sezonu da se plasiramo među četiri ekipe. Sezonu smo odlično otvorili sa nekim bitnim pobjedama. Zbog pandemije i nekih povreda morali smo prekinuti rad. Generalno sam jako zadovoljna. Jedina smo ekipa u ligi koja veliku pažnju pruža mlađim igračicama. Mlađe igračice ostaju u timu i naredne sezone. Mi nismo ekipa koja ima toliku podršku lokalne zajednice kao što su Orlovi ili Feniks. Oni mogu doći u situaciju da igraju finale prvenstva. Mi imamo nekoliko igračica koje će biti u rosteru kadetske i juniorske reprezentacije i to je najpozitivniji dio ove priče“, kaže Aida Kalušić, trenerica u KŽK Čelik.

Ekipa je trenutno na zasluženom odmoru. U trenažni proces vraćaju se tokom ljetnih mjeseci.

„Preko ljeta ćemo trenirati kao što smo radili i prošle godine. Planiramo smo i odigravanje nekih utakmica i turnire. Naredne sezone očekujemo povratak u vrh bh košarke“, optimista je Kalušić.(M.P.)