POKLON GRADU ZA ROĐENDAN: Košarkaši “Čelika” pobijedili ekipu “Zrinjskog”

Košarkaški “Čelika” poklonili su pobjedu svom gradu na 20. mart Dan grada Zenice, gdje su u okviru 22. kola slavili protiv “Zrinjskog” sa uvjerljivih 95:68.

Ekipa trenera Josipa Pandže odigrala je odlično meč u kojem nijednog trenutka nisu prepustili inicijativu gostima. Prva četvrtina završena je sa solidnih 27:17 za “Čelik”, a na veliki odmor otišlo se rezultatom 49:40 za domaćina. U trećoj četvrtini igra “Zrinjskog” se potpuno raspala pred naletom raspoloženih igrača “Čelika”, pa je na kraju trećeg perioda bilo 79:51 za “Čelik”.

Posljednji period bio je dobra prilika da trener Josip Pandža da priliku i ostalim igračima sa klupe, a susret je završen sa konačnih 95:68.

Kod gostiju Luka Anđušić je ubacio 13, dok je Sreten Knežević dodao 12 poena, dok su u ekipi “Čelika” odličan učinak imali: Haris Delalić 26 poena, devet skokova i osam asistencija, Milivoje Božović sa 18 poena i 17 skokova, dok je Haris Ćurevac upisao 15 poena.

Bila je ovo 13. prvenstvena pobjeda košarkaša “Čelika” sa kojom su zadržali prvo mjesto na tabeli, 33 poena i sa kojom su izborili učešće u Ligi 6 za prvaka četiri kola prije kraja prvenstva.

U narednom 23. kolu “Čelik” će ugostiti “Slobodu” iz Tuzle. (M. P.)