RUKOMETNI GRADSKI DERBI: ŠR “Čelik Junior” savladala stariju ekipu “Čelika”

FOTO: Zenicainfo.ba

U Zenici je večeras u okviru 15. kola Prve rukometne lige Federacije BiH odigran gradski derbi.

Ekipa “Čelik Junior” zasluženo je slavila protiv ekipe “Čelika” sa 27:25, na poluvremenu je bilo 13:13. Bio je ovo pravi derbi u kojem je dominirala ekipa trenera Vladimira Zeljke, pobjedili su mladost, zalaganje, srce, inat i želja za dokazivanjem.

Na drugoj strani potpuno je razočarala ekipa trenera Seldina Rizvanovića koja je samo na trenutke bila ravnopravan protivnik. Stariji ligaš je poveo sa 1:3, nakon toga slijedi odlična igra zeničkih poletaraca, a u 20. minuti “Juniori” su imali tri gola viška, bilo je 10:7. Do kraja prvog dijela izjednačena igra, golom Korjenića za 13:13 otišlo se na odmor.

U nastavku susreta igralo se gol za gol, “Juniori” su pogađali, a gosti su morali držati ritam. Deset minuta prije kraja Šabić je pogodio za 22:20 za “Čelik Junior”, a četiri minuta prije kraja uslijedila je drama. Jedan od najboljih igrača u redovima “Juniora”, Grabus, pogodio je za 25:23, “Čelik” je preko Gušića i Dervenčića izjednačio na 25:25, a dva minuta prije kraja mladi Anes Alić donosi prednost svom timu od 26:25. Konačnih 27:25 postavio Ekinović.

Kod domaćina Suljić je upisao sedam, a Grabus devet golova, dok je Delić postigao četiri gola. U lošem timu “Čelika” Gušić je postigao sedam, a Dervenčić 12 golova.

Zaslužena pobjeda Škole rukometa “Čelik Junior”, dok je poraz u gradskom derbiju „izbacio“ iz trke za Premijer lige. Ostali su na drugom mjestu, ali sa šest poena razlike od vodećeg “Gradačca 1954”. (M. P.)