Zenica domaćin još dva značajna odbojkaška događaja

FOTO: Zenicainfo.ba

Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine i Fuad Kasmović, gradonačeknik Grada Zenice, danas su potpisali ugovor o organizaciji kvalifikacionog turnira za odlazak na Evropsko prvesntvo.

Naše seniorke snage će odmjeriti sa Češkom Republikom, Slovenijom i Latvijom. Nekoliko dana kasnije Zenica će biti domaćin i turnira CEV Srebrene lige u kojoj će naše seniorke snage odmjeriti sa Portugalom, Estonijom i Latvijom. Kvalifikacioni turnir se igra od 12. do 17. maja, a turnir CEV Srebrene lige se igra od 27. maja do 3. juna.

Tokom današnjeg potpisivanja Alija Fatić je istakao da je Bosna i Hercegovina, odnosno Zenica od strane Evropske odbojkaške federacije dobila najvišu moguću ocjenu za organizaciju Evropskog prvenstva za juniorke, te da se nada da će to biti slučaj i sa nadolazeća dva događaja.

„Zahvaljujem se Fuadu Kasumoviću gradonačeliku Zenice na svemu što je uradio za Odbojkaški savez BiH. Mogu slobodno kazati da njega nije bilo Zenica ne bi bila domaćin svih ovih događaja, ali ne samo Zenica nego vjerovatno ni Bosna i Hercegovina ne bi dobila domaćinstvo ovih turnira”, kazao je Fatić.

“Iako imamo dosta problema sa sportom, Zenica je sportski grad”, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Fuad Kasumović.

„Već smo se pokazali kao dobri organizatori i domaćini. Nadam se da ćemo se ponovo pokazati u dobrom svjetlu. Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli prisustvo publike vjerujem da će naši sugrađani uživati u dobroj odbojci”, zaključio je Kasumović.

Za organizaciju ova dva događaja potrebno je oko 700.000 maraka, a kako je kazao Fatić polovina sredstava već je obezbijeđena. (N. G.)