U mjesnoj zajednici Stranjani u toku su radovi na regulaciji „Ciganskog potoka“.

FOTO: Zenicainfo.ba

Realizacija projekta regulacije „Ciganskog potoka“ u Mjesnoj zajednici Stranjani planirana je u dvije faze. U fazi koja se trenutno implementira izvest će se radovi na izgradnji pravouganog betonskog korita od ušća u rijeku Kočevu uzvodno u dužini 112 metara, odnosno do regionalnog puta R445 kod osnovne škole. Ugovoreni rok za izvođenje radova je 75 dana, te ako vremenske prilike dozvole realizacija ugovora trebala bi biti završena do sredine aprila 2021. godine.

Predsjednik Mjesne zajednice Stranjani, Emir Babić ukazuje da su višestruki benefiti projekta regulacije potoka.

“Nakon što bude u potpunosti okončan stvorit će se bolji bezbjednosni uslovi za kretanje učenika, smanjenje higijensko-epidemiološkog rizika, kao i ljepši izgled lokaliteta u blizini Osnovne škole”, ukazao je Babić.

Emir Babić

“Izvođač radova je firma “ŠPIC-Beton” Zenica, pri čemu su sredstva obezbijeđena na osnovu Programa utroška sredstava vodnih naknada za 2019. godinu”, podsjeća Edin Bijedić, stručni saradnik u resornoj gradskoj Službi.

Nadzor nad izvođenjem radova regulacije potoka u MZ Stranjani vrši Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica. (Š. B.)