Izložbom radova i svečanom ceremonijom ozvaničen kraj Škole fotografije

Sinošnjom izložbom radova i svečanom ceremonijom dodjele certifikata polaznicima i zahvalnica zaslužnim pojedincima i kolektivima, ozvaničen je kraj Škole fotografije Dijane Muminović.

Dijana Muminović je fotografkinja, fotoreporterka i magistrica vizuelnih komunikacija. Javnosti Zenice se više puta predstavila brojnim „radnim“ foto-galerijama, a osim domaćih izložbi, svoje fotografije je izlagala u američkom Kongresu i italijanskom Senatu. Prije nekoliko godina je osnovala Školu fotografije u Zenici, s kojom je ostvarila nekoliko zapaženih projekata.

“Sinoć smo organizovali zajedničku ceremoniju i izložbu fotografija 40 učesnika tek završene Škole fotografija. Bez obzira na pandemiju koronavirusa imali smo potrebu da se kreativno izražavamo i nastavili smo održavati časove. Dolazili su nam i stariji i mlađi. Svi smo bili izmješani, jer smo svi imali želju, da kroz fotografije, predstavimo naš grad i našu državu u najboljem svjetlu i mislim da smo u tome i uspjeli”, kazala je Dijana.

Dijana Muminović

Kako nam je rekla naša sagovornica, plan za naredni period je otvaranje i Centra za fotografiju Zenica, kao i organizacija novih kruseva. (E. S.)