Pomozimo da Zenica dobije 30.000 sadnica: Sudjeluj u projektu “Posadi svoj hlad”

U susjednoj Srbiji započeli su ekološku akciju „Posadi svoj hlad“ putem interneta za sadnju 30.000 sadnica bijelog jasena koja podrazumijeva angažiranost samih građana. Naime, sadnice će dobiti onaj grad, općina ili mjesto koji ostvari dovoljan broj glasova. Potrebno je imati 1% glasova od ukupnog broja stanovnika i besplatne sadnice stižu početkom proljeća u taj grad.

Kako navodi Mirjana Mihajlović Bjelošević, koordinatorica Zelenog razvojnog centra za BiH važno je da što više građana glasa, a na to pravo ima svaki grad, općina ili mjesto u BiH. Za sada su Zenica i Olovo gradovi u ZDK čiji su građani najažurniji. Glasati je jednostavno, potrebno je nekoliko klikova, počevši od linka ispod:

http://posadisvojhlad.ba/bs/prolecna-sadnja-2/

Povežite ljude, podržite akciju, posadi svoj hlad su parole, ali i ciljevi ove akcije Zelenog razvojnog centra. Glasati je jednostavno, iz topline svoga doma svojim glasom svi možemo učiniti da Zenica dobije 30.000 sadnica bijelog jasena. Da ne pominjemo koliko je važno za grad kakav je naš omogućiti toliku količinu novog zelenila. (A. H.)