Malonogometni klub “Neimari” iz Zenice prvi dio sezone završio na drugom mjestu

Malonogometni klub “Neimari” iz Zenice, prvi dio sezone u Prvoj futsal ligi završili su na drugoj poziciji na tabeli sa 12 poena.

Izabranici trenera Mirka Čampare u jesenjem dijelu imali su učinak 4:2 u pobjedama. U posljednjem nastupu pred zimsku pauzu na domaćem parketu pobijedili su “DiaBiH” sa Ilidže sa 5:2. Uspjeh je mogao biti i bolji da na startu prvenstva nisu službenim rezultatom 3:0 izgubili meč u gostima od Drine. Poraženi su također u gostima od lidera na tabeli ekipe “Iskra” Vrbas, dok su upisali pobjede u duelima protiv: Žepča. Konjica, Željezničara i DiaBiH.

„Sigurno da sam zadovoljan odnosom igrača prije svega prema treningu. Dosta igrača nije dolazilo na treninge, sada smo popravili taj skor, apsolutno su svi na raspolaganju i ovim putem im se zahvaljujem jer su dali maksimalnu podršku treneru. Neke nove stvari koje smo uveli sprovodimo na djelo, a ja sam doveden da napravim ekipu i klub koji će funcionisati u smislu futsala, da ga postavimo na veće refernce, povećamo nivo igre i da se plasiramo u play off“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Mirko Čampara, trener MNK “Neimari”.

Prema najavama nastavak futsal lige planiran je za februar naredne godine, a ambicije  uprave malonogometnog kluba “Neimari” su vrh tabele i plasman u Premijer ligu BiH.

„Činimo sve od sebe iako smo malobrojni, nadam se da pružamo dobre rezultate. Što se tiče igračkog kadra i trenera koji je i u reprezentaciji, radi se dobro, ono što je do nas. Do sada sve što se dešava se dešava uz pomoć uprave, a do sada nismo imali nikakvu potporu u ovoj sezoni, mogu javno da kažem i neka se nađe svako prozvan. Nadam se da će svi prepoznati naše zalaganje i kvalitet i da će nam pomoći u drugom dijelu sezone, te da se svi uključimo da u Zenici napravimo klub koji će se takmičiti u Premijer ligi“, istakao je Enes Kovačević, predsjednik MNK “Neimari”.

U prvom kolu drugog dijela “Neimari” će ugostiti ekipu “Drine” iz Goražda. (M. P.)