PAKETI PUNI VITAMINA: JP “Tržnica” zdravim paketićima obradovalo mališane JU “Dom porodica” Zenica

Javno preduzeće “Tržnica” Zenica, usljed trenutnih zdravstvenih poteškoća koje su zahvatile građanstvo, te sezonske gripe, odlučilo je obradovati mališane JU “Dom porodica” Zenica.

Tom prilikom donirani su zdravi pektići voća i svega onog što sadrži potrebne vitamine, a što će pospiješiti i poboljšati zdravlje i razvoj zeničkih mališana.

U zimskom periodu pred Novu godinu JU “Dom porodica” Zenica obično prima paketiće pune slatkiša i raznih grickalica i zbog toga su, kako kažu, mnogo sretni. Međutim, danas su ovim mališanima stigli mnogo zdraviji paketi – paketi puni vitamina!

“Obzirom da se već mjesecima uspješno odupiremo bezobraznom virusu COVID-19, ovi dodatni vitamini dobro će nam doći da još više ojačamo svoj imunitet i budemo snažni u toj borbi. Donaciju smo iskoristili da provjerimo svoje znanje o voću i vitaminima u njima i svi smo se složili da je vitamin C najzastupljeniji i u mandarinama i u naru, a pogotovo u kiviju. Jedino se nismo mogli složiti oko toga koje je voće najukusnije”, kazali su iz Javne ustanove “Dom porodica” Zenica.