Dobar odziv za članstvo u Skupštini NK Čelik, javljaju se i novi investitori

Od ponedjeljka 11. maja u prostorijama Nogometnog kluba Čelik zvanično je počela prodaja članskih karata za novu Skupštinu zeničkog premijerligaša. Kako se danas mogla uvjeriti ekipa RTV Zenica, odziv zeničkih ljubitelja nogometa je dobar.

Za dva dana svoje potpise na članstvo stavilo je preko 120 zeničana, među kojima prednjače Robijaši. Damir Bradarac, vršilac dužnosti predsjednika Upravnog odbora zadovoljan je odzivom. Još jednom je pozvao sve navijače da  kupovinom članskih karata iskažu svoju ljubav prema Čeliku i pomognu voljenom klubu u najtežim trenutcima. Uskoro će kako je najavio biti poznat datum održavanja vanredne skupštine kluba koja bi trebala odrediti budućnost zeničkog premijerligaša. “Do sada se odazvao najviše Jug. Pozivamo Istok i Zapad da kupe članske karte i time daju svoj doprinos ozdravljenju Čelika“, našalio se Damir Bradarac i naglasio da posebno raduje činjenica da su se javili i potencijalni investitori koji su spremni pomoći Čeliku.

„Jako sam zadovoljan. Uz potporu navijača posao oko članskih karata ide veoma dobro. Zbog krize smo se odlučili na cijene članskih karata od 20 i 10 KM. Ovih dana očekujemo formiranje Radnog predsjedništva, opet od članova Skupštine. „Treba naglasiti da je svaki član dobro došao zbog odluka  koje ćemo donositi. Na skupštini ćemo usvojiti i određene izmjene statuta. Ponosan sam na statut „Jedan čovjek , jedan glas“, on nam daje određenu širinu za donošenje odluka“, naglasio je Damir Bradarac, v.d. predsjednik Upravnog odbora NK Čelik.

Bradarac je potvrdio da ima određene kontakte sa ljudima bliskih Aydinu Olgunu i da se nada će on ipak izmiriti dio obaveza koje su jako velike.

„Ja se nadam da neće ostati ovakvo stanje u klubu. Predali smo papire za licenciranje. Ako se nastavi prvenstvo, vjerujem da ćemo moći da odigramo i da ostanemo u ligi. Prvi korak je da se okupimo, održimo skupštinu i da svojim ispravnim odlukama pokrenemo klub“, izjavio je za Zenicainfo.ba Bradarac.

Naš sagovornik je izjavio da je bez obzira na stanje u klubu, jutros dobio neke ponude stranih investitora, ali da je još uvijek rano da otkriva imena. Takođe, istakao je da ga posebno raduje činjenica da je gradska Uprava na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem obećala pomoći Čelik.

„Grad se neće lako odreći Čelika, niti Čelik grada. Ovo je klub svih građana. Vjerujem da Čelik može izaći iz krize“, kazao je Bradarac za kraj.(Mirsad P.)