Potvrđena dobra saradnja RTV Zenica i Hayat TV-a

Radio-televizija Zenica nastavlja sa jačanjem i širenjem partnerskih odnosa u programskom, poslovnom i profesionalnom smislu, a dokaz za to je posjeta naših predstavnika jednoj od najgledanijih bh. medijskih kuća, Hayat TV-u, gdje je još jednom potvrđena dobra saradnja ove dvije medijske kuće.

Ekipu RTV Zenica činili su direktor Sektora proizvodnje, prijenosa i emitovanja programa Taib Bajramović, rukovodilac Službe proizvodnje programa Sinan Gluhić, producent programa Sanel Hasanović i rukovodilac Službe prijenosa i emitovanja programa Ibrahim Avdić.

Razmijenjene su ideje i iskustva u pripremi, organizaciji i realizaciji programskih sadržaja, sa posebnim akcentom na organizaciju rada informativnog programa.

Pored toga održan je sastanak i sa direktorom Hayat TV-a, Elvirom Švrakićem, na kojem se govorilo o mogućoj razmjeni programskih sadržaja, te saradnji u procesima nabavke tehničke opreme.

Nadamo se uspješnoj i dugoročnoj saradnji koja će vjerujemo u konačnici donijeti kako programske, tako i druge benefite našim TV kućama.