Oblačno vrijeme praćeno povremenom kišom

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremena i slaba kiša se očekuje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostaku zemlje padavine u večernjim satima.

Vjetar umjeren, poslije podne i u večernjim satima sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu i sjeveru do 14 stupnjeva.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Sokolac -1, Bijeljina i Bugojno 0, Drvar, Ivan Sedlo, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 1, Banja Luka, Doboj, Jajce i Zvornik 2, Grude i Široki Brijeg 3, Gradačac, Livno, Trebinje i Zenica 4, Mostar 6, Bihać i Neum 10 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Prolazak fronte i mjestimične padavine, uz povremeni jugo, uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti i nesanice. Povoljna okolnost je da će pri tome temperature zraka djelimično porasti, stoga bi i osjet hladnoće trebao biti slabije izražen. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.