Saradnja RTV Zenica i Islamskog pedagoškog fakulteta u realizaciji ramazanskog programa

Delegacija Radio – televizije Zenica koju je predvodio direktor Nandino Škrbić, a koju su još sačinjavali Adis Čolaković, direktor Sektora zajedničkih poslova, Taib Bajramović, direktor Sektora proizvodnje, prenosa i emitovanja programa, te Kenan Hodžić iz službe marketinga sastala se danas sa Muharemom Adilovićem, dekanom Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici.

Učesnici sastanka su dogovorili međusobnu saradnju na pripremi ovogodišnjeg Ramazanskog programa Televizije Zenica, a za koji su već odavno počele aktivnosti. Tokom ugodnog razgovora razmijenje su ideje kako bi i ovog ramazana gledaocima ponudili što kvalitetniji ramazanski program, u kojem će značajno mjesto zauzeti i profesori Islamskog pedagoškog fakulteta.

Podsjetimo, Televizija Zenica treću godinu zaredom priprema jedan od najkvalitetnijih ramazanskih programa u Bosni i Hercegovini. U pripremu i realizaciju Ramazanskog, a zatim i Bajramskog programa angažovane su sve raspoložive snage, a kroz ova dva programska segmenta prodefiluje više od 100 osoba što samo po sebi govori o kako zahtjevnom projektu je riječ i zbog toga je saradnja sa Islamskim pedagoškim fakultetom od izuzetne važnosti. (Nedžad Glibo)