Dodijeljeni certifikati polaznicima dvodnevne obuke Razvojne agencije Žepče

U prostorijama Razvojne agencije Žepče, jučer su dodijeljeni certifikati za 18 osoba, polaznika dva programa obuke, koja su se realizovala u okviru projekta „Unapređenje transnacionalnog poslovnog okruženja kroz razvoj centara poslovnih kompetencija i mreža“.

Ovo je projekat kojeg implementira Razvojna agencija Žepče, a u saradnji sa Općinom Stari Jankovci i Općinom Tovarnik iz Hrvatske, te Unijom poslodavaca iz Crne Gore.

„Riječ je o obuci za tržišnog agenta, odnosno, menadžera za tržište i druga obuka za specijalizirane softvere (Autocad i Fusion 360). Ukupno 18 polaznika u obe obuke je dobilo certifikate i na taj način ćemo ozvaničiti taj prvi dio kada je u pitanju rad Cenrta poslovnih kompetencija, koji djeluje pri Razvojnoj agenciji Žepče“, za naš portal izjavila je Branka Janko, direktorica Razvojne agencije Žepče.
Ovim obukama, polaznici su stekli nova i nadogradili postojeća znanja iz ovih oblasti.

„Veoma sam zadovoljna sa stecenim znanja koje sam dobila na programu, kao i samim centrom koji je opremljen, te sa svime što su nam pružili tokom pograma“, kaže Dženana Polić, polaznica programa za menadžer istraživanja tržišta.

„Išao sam na obuku Fusion 360 koja je bila iz Autocad-a, a s tim sam već dobro upoznat jer s tim radim. Međutim, ovo je nešto novo i jako mi je drago što sam se prijavio na ovaj tečaj jer je u potpunosti, i više od toga, ispunio moja očekivanja“, dodaje Frano Juranović, polaznik obuke „Fusion 360“.

Projekat traje od 2014. do 2020. godine u ukupnoj vrijednosti od oko 670 hiljada eura, od čega EU finansira 85%, dok 15% sufinansiraju partneri na projektu. (Ajna Nikontović)