KK “Vukovi” Zenica organizator III Međunarodnog turnira prijateljstva

Košarkaški klub “Vukovi” Zenica, učestvuje na 3. Međunarodnom turniru prijateljstva, koji će okupiti velike klubove iz Bosne i Hercegovine poput OKK “Čelik” i KK “Sloboda”, ali i goste iz Srbije.

“Mi smo svake godine imali tematsku posvetu turniru. Prve godine je bilo povodom Dana nezavisnosti BiH, druge godine je bio Interetički turnir prijateljstva gdje smo ujedinili sve klubove iz BiH, a ove godine ta posveta ide legendarnom košarkašu, našem Mirzi Delibašiću”, poručuje Harun Čolić, direktor i trener KK “Vukovi”.

Harun Čolić, trener KK “Vukovi”

Turnir se igra dva dana, 06. i 07. jula u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici, a ekipe su podijeljene u 4 grupe. KK “Vukovi” se nalaze u grupi C, zajedno sa KK “Sloboda”, KK “Vogošća” i KK “Lavovi” iz Brčkog. Igrači se nadaju dobrom rezultatu, a cilj je završiti turnir na jednom od prva tri mjesta.

“Imamo dosta dobrih ekipa iz svih gradova BiH, i mislim da možemo napraviti dobar rezultat, proći grupnu fazu i boriti se za prve tri ekipe”, dodaje igrač KK “Vukova”, Ajdin Spahić.

Gradska uprava Zenica je maksimalno podržala ovaj turnir, a ujedno je i generalni pokrovitelj turnira.

“Ovo je još jedna u nizu manifestacija kojima je Grad Zenica generalni pokrovitelj i mislim da će do kraja godine biti još mnogo istih. Ovo je jako značajan turnir, koji će okupiti velika imena među klubovima, a pored njih učestvuje i kadetska reprezentacija BiH. Iskreno se nadam da će sve proći kako treba, i da će naredni, četvri turnir biti još bolji i imati kvalitetnija imena”, naglasio je Kenan Uzunović, stručni sadardnik za sport u Gradskoj upravi. (Maid Dizdarević)