MUP ZDK i Porezna uprava FBiH potpisali Protokol o međusobnoj saradnji

Vršilac dužnosti direktora Porezne uprave Federacije BiH, Šerif Isović i policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Semir Šut, potpisali su danas u sjedištu ovog Ministarstva u Zenici Protokol o međusobnoj saradnji.

Potpisivanju Protokola prisustvovali su ministar MUP-a ZDK, Dario Pekić,direktor Uprave za inspekcijske poslove FBiH, Anis Ajdinović i vršilac dužnosti šefa Kantonalnog poreznog ureda u Zenici, Sabahudin Ibrahimagić.

„Ovaj će Protokol dodatno precizirati našu buduću saradnju,koja je i do sada bila uspješna“, ocijenio je Šerif Isović.

Pri tom je istakao, da je u protekla nepuna dva mjeseca, na osnovu dobijenih preko 650 informacija, obavljeno 170 kontrola u kojima je otkriven značajan broj poreznih obveznika koji nije poštovao zakonske propise, a 29 subjekata nije imalo nikakvo rješenje za rad. Otkriveno je i prijavljeno novih 39 radnika.

Policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDK, Semir Šut je istakao da se ozvaničenjem protokola potvrđuje opredjeljenost za kvalitetnu saradnju sa svim državnim organima koji su na tragu borbe protiv sive ekonomije, te ozdravljenu državnih fondova.

„Uprava policije ima značajne resurse, dolazimo do bitnih podataka,imamo preko 1.000 policijskih službenika na terenu,radimo 24 sata 365 dana u godini i protokolom smo predvidjeli razmjenu podataka koji kasnije donose direktne i indirektne rezultate u novoprijavljenim radnicima“, dodao je komesar Šut. (Šerif Babić)