Oproštaj Aldijane Iriškić: Jedna od najboljih zeničkih košarkašica odlazi u sportsku mirovinu

Utakmicama 22. kola biće spuštena zavjesa na ligaški dio košarkaškog prvenstva BIH. Na oproštaju od zeničke publike košarkašice Čelika ugostiće starog rivala i poznanika ekipu sarajevskog Play offa.

Mlada ekipa zeničkog ligaša, predvođena trenerom Nedžadom Mulićem, ranije je obezbjedila opstanak u ligi, što je bio i glavni cilj u ovoj sezoni. Biće ovo duel bivših šampiona i ekipa koje iza sebe imaju zavidne rezultate, i sigurno će donijeti kvalitetnu košarku. Posebna draž sutrašnje utakmice biće oproštaj Aldijane Iriškić, koja je osim za Čelik nastupala za klubove u BIH, Hrvatskoj, Srbiji i Slovačkoj. Ona će se sutra i zvanično oprostiti od aktivnog igranja košarke. Iriškićka je s Čelikom  osvojila mnogo titula i priznanja, bila je kapiten kluba i sigurno jedna od najboljih košarkašica iz Zenice u poslijeratnom vremenu.

„Emocije su prevelike. Neopisiv je osjećaj koji me obuzeo. Onog trenutka kada sam odlučila da više neću igrati košarku i da ću početi sa drugim stvarima u svom životu nije mi bilo teško kao sada kada su mi iz uprave javili da mi prave oproštajnu utakmicu. Hvala upravi KŽK Čelik, zato što će mi omogućiti da se od aktivnog igranja košarke oprostim na jedan dostojanstven način“, kazala je između ostalog na današnjoj press konferenciji Aldijana Iriškić.

Utakmica Čelik-Play Off igra se u srijedu 10. aprila u zeničkoj Areni s početkom u 19:00 sati.(Mirsad Pripoljac)