Stanje na putevima u BiH

Zbog izvođenja radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Bojnik (A-1, smjer Vlakovo-Jošanica), saobraća se usporeno-jednom trakom. Planirano je da radovi traju do kraja ovog mjeseca. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

 
U toku su i radovi na magistralnom putu M-18 Kladanj-Podpaklenik, a na mjestu radova postavljena je svjetlosna signalizacija i saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera.
Na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima u toku je izgradnja kružnog toka, zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.
Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima:  M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću),  M-2 prolaz kroz Neum, M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac. M-4 Teslić-Karuše  i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac).
Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.
Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi  Ivanica-Gornji Brgat  i Bosanski Novi-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.