Svečano obilježena 25. godišnjica Filozofskog fakulteta u Zenici

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici danas je priređena prigodna svečanost povodom obilježavanja 25. godišnjice postojanja  ovog fakulteta.

Svečanost su, pored menadžmenta, nastavnog osoblja i studenata, svojim prisustvom uveličali predstavnici Univerziteta Zenica, Vlade ZDK, resornog kantonalnog ministarstva, te brojni gosti i zvanice.

“Filozofski fakultet prošao je tri transformacije, daleke 1994. godine, Odlukom Predsjedništva RBIH formirana je Pedagoška akademija, koja je kasnije prerasla u Pedagoški fakultet, a od 2013. godine sa radom je počeo Filozofski fakultet”, podsjetila je dekanesa, prof.dr. Memnuna Hasanica.

Danas Filozofski fakultet Zenica ima sedam odsjeka, razredna nastava, matematika i informatika, engleski jezik i književnost, njemački jezik i književnost, bosanski, srpski i hrvatski jezik i književnost, turski jezik i književnost, te odsjek za kulturalne studije.

-Radi se o humanističkim,društvenim i matematičko-informacionim studijskim programima.

“Imamo razmjenu studenata u okviru tri programa, Erasmus plus,CEEPUS i Mevlana program, i to studenti, posebno jezičkih odsjeka dobro koriste”, istakla je dekanesa Hasanica, dodajući da je današnja svečanost svojevrsna inventura dosadašnjeg rada.(Šerif Babić)