Kamermani RTV Zenica na stručnom usavršavanju na TRT-u

U organizaciji Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) i Turske radio televizije (TRT), predstavnici medijskih kuća iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske učestvuju na sedmodnevnoj edukaciji u Ankari u okviru programa obuke kamermana.

Na ovom stručnom usavršavanju, kao predstavnici RTV Zenica su i naše kolege iz sektora Tehnika, kamermani Rizah Halilkadić i Semir Halilović.

Semir Halilović i Rizah Halilkadić

Riječ je o projektu edukacije medijskih tehnika osmišljenom od strane TIKA-e i TRT-a, gde je akcenat stavljen na rad sa kamerom. Obuka koju sprovode predavači sa decenijskim iskustvom i radom u jednoj od najvećih svjetskih medijskih kuća, održava se se u kabinetu TRT-a.

Predstavnici medija iz gotovo cijele bivše Jugosavije, imaju priliku da se upoznaju sa najnovijim kamerama visoke rezolucije i da saznaju sve prednosti koje one u radu donose.

Pored edukacije, medijski uposlenici imali su priliku za međusobno upoznavanje i šansu da razmijene iskustva. Dvadesetpetočlanu ekipu koja se nalazi u Ankari, čine između ostalih predstavnici velikih televizijskih kuća RTL -a, RTV-a, RTCG, BHRT, RTV Zenica, RTV Novi Pazar, i tako dalje. Također, tu su ekipe iz nekoliko regionalnih i lokalnih medija iz sve četiri zemlje.