ZDK: Mehmed Bradarić očekuje podršku zastupnika

U sjedištu Skupštine ZDK danas je priređen sastanak predstavnika 6 političkih subjekata koji čine skupštinu većinu s ciljem nastavka aktivnosti na formiranju nove Vlade.

Nije bio prisutan predstavnik Stranke za BiH. Zeničko-dobojski kanton bi do kraja januara trebao dobiti novu Vladu,poručeno je od strane učesnika sastanka.

Kandidat Socijaldemokratske partije Zeničko-dobojskog kantona za mandatara nove kantonalne Vlade, Mehmed Bradarić iz Maglaja očekuje podršku za ovu poziciju, te najavljuje potvrđivanje Vlade do kraja mjeseca.

Uvjeren je u potpise podrške ne 18 nego svih 21 zastupnika koalicije koju čini 7 političkih subjekata,SDP,DF,Naša stranka, Nezavisni blok,SBB, A-SDA i Stranka za BiH.

“Ja sam tu da to pokušam, neću biti talac ucjena,moja namjera je čista i poštena”, – kazao je Bradarić, ukazavši da se tokom dana nastavlja prikupljanje potpisa podrške od strane skupštinskih zastupnika.

Predsjedavajući Skupštine ZDK, Ismet Sarajlić je izjavio da nova skupštinska većina daje podršku Bradariću. Rok za koji se složio i kandidat za mandatara za sastav nove Vlade je 23. januar i od tada teče rok od 7 dana za sazivanje Skupštine, dodao je Sarajlić. (Š.Babić)