Prva pojačanja u RK Čelik: Dervenčić i Polić

Na posljednjoj sjednici Skupšine Rukometog kluba Čelik prihvaćen je izvještaj o protekloj takmičarskoj sezoni, gdje su mladi rukometaši, u prosjeku starosti izmejdu 17 i 20 godina, osvojili odlično peto mjesto, saopšteno je iz ovog kluba.

Prvi golman je 17-godišnji Mumaer Kaljić, a najbolji igači 18-godišnjaci Faris Mrako i Adi Pašalić. Skupština Kluba je odlučlila da su osnovni ciljevi za narednu takmičarsku sezonu: osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi Federarije i plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Zbog toga je ojačan Upravni odbor RK Čelika, koji sada ima 7 članova više iz sfere biznisa. Novi članovi Upravnog odbora Rukometnog kluba Čelik su Emir Pašalić, Dženan Dedić, Almir Sarajlić, Adnan Šabani, Edin Šaćirović, Zlatan Mašić i Kenan Kurić. Predsjedndik Kluba je Pane Škrbić, šef stručnog Štaba Seldin Rizvanović, a generalni sekretar Nedim Šehić.

Odmah nakon Skupštine Uprava Kluba se anagžovala da obezbijedi adekvatna počjačanja. Prvi razgovori su obavljeni sa bivšim igračima Čelika, koje Uprava želi vratiti u matični klub, Mirzom Dervenčićem, koji je uspješno nastupao u Prvoj hrvatskoj ligi i golmanom Rijadom Polićem, koji je u posljednje vrjeme nakon Čelika branio u RK Krivaja u Zavidovićima, navodi se u saopštenju Rukometnog kluba Čelik.