Nakon neobično toplog vremena za ovo doba godine, od četvrtka veliko zahlađenje

U Bosni i Hercegovini od četvrtka slijedi zahlađenje, sa jutarnjim temperaturama do -14 stepeni na planinama, kišom u nizinama i snijegom u višim predjelima.

Federalni hidrometeorološki zavod za danas najavljuje kišne padavine, koja će tokom dana u istočnim, centralnim i zapadnim dijelovima Bosne preći u snijeg. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu do 14, a dnevne od 7 do 13, na jugu do 15 stepeni.

Za četvrtak se prognozira dosta hladnije vrijeme, jutarnji mraz i magla po kotlinama, sa temperaturama od -6 do 0, na planinama do -14 stepeni. Dnevne temperature kretat će se od 3 do 9, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje od 8 do 14 stepeni.

U petak ujutro će biti toplije s temperaturama od 0 do 6 stepeni, na jugu do 8, a na planinama do -4 stepena Celzija. Dnevne temperatura kretat će se u rasponu od 8 do 14 stepeni. U većini zemlje bit će oblačno s kišom.

Tokom vikenda očekuje nas slično vrijeme: u subotu oblačno s kišom koja će do kraja dana preći u snijeg, što će se zadržati do ponedjeljka. Hladnija jutra s minusima očekuju nas i tokom nove radne sedmice.