Sastanak u vezi sa Željezarom najavljen za sutra u Zenici

Sastanak na kojem je trebalo da se razgovara o mogućnosti angažovanja radnika Željezare Zenica u segmentu ishrane za radnike kompanije ArcelorMittal i koji je u petak odgođen zbog nedolaska direktora ArcelorMittala i predsjednika sindikata ove kompanije, najavljen je za sutra u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Domaćin sastanka koji je inicirao Sindikat Željezare Zenica biće premijer ZDK, Miralem Galijašević. Predsjednik Sindikata Željezare, Avdija Halilović, potvrdio je za ZenicaInfo da su svoje prisustvo na ovom sastanku potvrdili i federalni ministar energije, rudarstva i industrije, Nermin Džindić, generalni direktor kompanije ArcelorMittal, Biju Nair i predsjednik Sindikata ArcelorMittala, Zuhdija Kapetanović.

Stečajno ročište na kojem bi trebalo da bude imenovan stalni stečajni upravnik i odlučeno u kojem će smijeru ići stečajni postupak za Željezaru Zenica, najavljen je za 17. januar. 364 radnika Željezare Zenica, kojima se duguje 13 plata, nadaju se ponovnom pokretanju rada u postupku stečaja.