Radio Zenica obilježava 55 godina postojanja. Hvala slušaocima na povjerenju

Na današnji dan prije 55 gopdina osnovana je Radio Zenica. Radio Zenica osnovana je 20. juna 1969. godine, na inicijativu Skupštine Opštine Zenica i u okviru Novinsko-izdavačkog propagandnog preduzeća „Naša riječ”. Od tada do danas Radio Zenica predstavlja značajan faktor u medijskom prostoru kako našeg grada tako i šire.

Iskoristit ću priliku da svim svojim kolegama čestitam ovaj veliki jubilej i da podsjetim naše slušateljke i slušatelje da smo mi još uvijek tu zbog njih, ali isto tako želio bih ponoviti da se radio još uvijek sluša. Dokaz tome je i jutrošnji program kada smo dobili mnoštvo čestitki kako iz Zenice tako i širom svijeta. Svijetla obraza mogu reći da se radio još uvijek sluša i mogu reći da slušaoci pribjegavaju tim živim programima i hvala slušateljima na tome”, kazao je Edin Sinanović, voditelj Radio Zenice.

Radio Zenica je bila i ostala medij uz koji ste rado odlazili na spavanje i uz koji ste se rado budili prethodnih 55 godina. Hvala vam na tome, a mi ćemo se potruditi da i u buduće to ostane tako. (N. G.)