Rafter Rafting kluba Bosna iz Zenice osvojili zlatne medalje na dva takmičenja prvog i drugog kola rafting lige Federacije BiH

Ovog vikenda 25.-26.05.2024.godine u Ključu I Jajcu na rijeci Sani I rijeci Vrbas održano je prvo I drugo kolo rafting lige Federacije BiH R4 u organizaciji Kajak kanu Saveza F BiH, a domaćini ovog kola bili su  KKK Ključ I Rafting klub Jajce iz Jajca.

U dvije discipline sprint i spust R4 ucestvovalo je 5 ekipa u muškoj konkurenciji i dvije zenske rafting ekipe.

Na ovim takmienjima učeše su uzeli rafting klubovi iz Ključa, Jajca, Tuzle, Konjica I Zenice.

Od muških ekipa prvo mjesto u svim disciplinama u Ključu I Jajcu su zauzeli rafteri Rafting klub Bosna iz Zenice, U ukupnom poretku Raftin klub Bosna je ubjedljivo na prvom mjestu.

Prvo mjesto od ženskih ekipa zauzele su takmičarke iz KKK Ključa.

Treće kolo rafting lige Federacije BiH održat e se narednog vikenda u Konjicu na rijeci Neretvi i  ovo je ujedno i kvalifikacija rafting klubova Federacije BiH za nastup na Evropskom prvenstvu koje se održava u Konjicu na r. Neretvi od 10.-15.06.2024.godine.

Rafteri Rafting kluba Bosna su na  ovim takmičenjima pokazali svoju spremnost kao reprezentativci Bosne I Hercegovine za učešće na Evropskom I Svjetkom rafting prvenstvu koje se ove godine održavaju u BiH