Narednih dana pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima

Do kraja ove sedmice zadržat će se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima, a često i pratećom grmljavinom.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Han Pijesak 32; Zvornik 25; Trebinje, Višegrad 15; Sokolac 12; Čemerno, Ivan Sedlo 11; Zenica 9; Bjelašnica, Sarajevo-Bjelave 8; Foča, Livno, Sanski Most 7; Bileća, Bugojno, Tuzla 6; Gacko 5; Mostar, Mrkonjić Grad, Prijedor 3; Banja Luka 2.

U utorak, 28. maja u BiH bit će umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Padavine se ne prognoziraju na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

U srijedu 29. maja u BiH bit će pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena.

U četvrtak 30. maja u BiH bit će umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.