Crveni križ uručio priznanje hrabrom policijskom službeniku Arenlu Kelešturi

 Svjetski dan Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca ove godine obilježava se pod sloganom “Humanost i solidarnost – to smo mi”.

Među osobama koje su tokom proteklog perioda učinile neko izuzetno djelo zbog čega je i dobio priznanje Crvenog križa “Humani podvig”, našao se i policijski službenik Arnel Keleštura, pripadnik Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Naime, kolega Arnel je dana 04.11.2023. godine, na lokaciji Jalijski most u Zenici, spriječio jednu građanku da skoči sa mosta u rijeku Bosnu, čime je iskazujući izuzetnu hrabrost i pribranost, nesebično spasio jedan ljudski život.

Pomenuto priznanje je uručeno 15. maja u Bihaću, gdje je i obilježen svjetski dan Crvenog križa/krsta i Crvenog polumjeseca, kada su dodijeljena i druga priznanja institucijama i pojedincima koji su dali nesebičan doprinos radu ove humanitarne organizacije koja djeluje u cijelom svijetu posljednjih 160 godina.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova čestita kolegi Arnelu, te iskazuje ponos jer ima ovakve policijske službenike koji mogu poslužiti kao primjer svim drugim.