Ponižavanje penzionera se nastavlja

FOTO: Prijedor24.com

Prije nekoliko dana Vlada Federacije BiH donijela je odluku o akontativnom usklađivanju penzija za 1,55 posto. U Savezu penzionera Zeničko-dobojskog kantona iskazali su veliko razočarenje ovom odlukom uz naglasak da je bolje da nisu povećavali ništa.

Za kraj ovog mjeseca Mustafa Trakić, predsjednik kantonalnog Saveza najavljuje sjednicu gdje će biti donešena odluka o protestu i nada se da će ona biti potvrđena 15. maja na Skupštini u Sarajevu.

Na sastanku kod premijera Federacije zaključak je bio da se penzije povećaju za 10 posto tako što smo dobili pet posto u januaru, a drugih pet u aprilu. Međituim, ogromno razočarenje i revolt kod penzionera smo doživjeli prije nekoliko dana kada je objavljena vijest da je redovno usklađivanje 1,55 posto, što je bolje da nisu povećali ništa. Mi nećemo ostati nijemi. Mi imamo kantonalni Upravni odbor 24. aprila, do sada sam posjetio Skupštine penzionera u kantonu i jednoglasno se donose odluke da 15. maja na Skupštini penzioenra u Sarajevu donesemo odluku o mirnim, masovnim protestima penzionera. Pozivam sve penzionere da izađu i iskažu svoje nezadovljstvo”, kazao je Trakić.

Mustafa Trakić

 

 

 

 

 

Vlasti u BiH već decenijama imaju ignorantski odnos prema penzionerima i vrijeme je da penzioneri značajnije dignu svoj glas. (N. Glibo)