Salines Neimari u derbiju dočekuju višestruke prvake Mostar SG Staklorad

U nastavku Premijer futsal lige BIH , zeničke Salines Neimare očekuje derbi susret 11.kola .U goste im stiže  višestruki prvak i prošlogodišnji viceprvak naše zemlje u futsalu ekipa FC Mostar SG ‘Staklorad’ .

U prošlom kolu sa 9:2 porazili su Slogu iz Gornjeg Vakufa.Pojačani sa nekoliko zvučnih imena dolaze u Zenicu sa imperativom pobjede. To su reprezentativac Venecuele Alexandera Rafaela Morena Machadoa, zatim brazilac Thiaga Santana Gomesa kao i iskusni  Daniela Marinha de Souze .Na drugoj strani zenički futsaleri iako opterećeni teškim porazom od Radnika u Bijeljini sa 7:1 goste neće dočekati sa bijelom zastavom. Prema najavama ekipa trenera Dženana Muminovića trebala bi biti kompletna u sutrašnjem meču.Očekuje se da će u rosteru biti i pojačanja koja su stigla u Zenicu u pauzi prvenstva .To su:Benjamin Avdić koji stiže iz MNK Brod, Nasir Hodžić koji dolazi iz Žepča i pojačanje na golmanskoj poziciji Venes Huskić,takođe bivši član MNK Žepče.Igrač više u Areni i do sada bila je vjerna zenička publika.Naravno i ovoga puta najviše se očekuje od  najefikasnijih  igrača u dosadašnjem dijelu lige :Šišića, Salkića i Zatagića.

Iz kluba su poručili:“Pozivamo Vas da u što većem broju dođete u našu Arenu.Uživate u dobrim potezima i naravno date podršku našim momcima u pohodu na ostvarivanju naših ciljeva.Zajedno smo jači

Utakmica 11.kola Premijer futsal lige BIH MNK Salines Neimari-FC Mostar SG ‘Staklorad“ igra se sutra od 17 sati. (M.P.)