FOTO: Košarkašice Jumpera osvojile Kup ZDK

Košarkašice Jumpera osvojile su Kup Zeničko-dobojskog kantona. One su večeras u Areni Husejin Smajlović slavile protiv gradskog rivala Čelika sa 72:58, poluvrijeme je bilo 31:22.

Za razliku od onog prvenstvenog duela koji je odigran prije manje od mjesec dana kada je slavio Čelik, ovog puta košarkašice Jumpera su bile dosta sigurnije i od početka do kraja su kontrolisale utakmicu i sasvim zasluženo osvojile Kup ZDK. Košarakašice Čelika su u drugom poluvremenu bile prišle Jumperu na dva poena, ali nisu imale snage za potpuni preokret, te su igračice Jumpera vrlo brzo vratile dvocifrenu prednost koju su sačuvale do samog kraja.

Ekipu Jumpera u ovom susretu predvodile su Elma Feukić sa 23 poena, a slijedile su je Aleksadra Begenišić sa 19, Adna Omerdić sa 14 i Amna Kahrić sa 11 poena. U ekipi Čelika Sara Heljić je postigla 17, Ajla Selimović 14 i Amna Isaković 10 poena.

Nakon utakmice poraženoj ekipi medalje je dodjelio delegat Košarkaškog saveza Zoran Marković, dok je im je pehar uručio Feđa Jovanović, predsjednik Košarkaškog saveza Zeničko-dobojskog kantona. Gospodin Jovanović je također, uručio medalje i pobjednički pehar ekipi Jumpera.

Nakon ovog meča uslijedila je zaslužena pauza za obje ekipe, a Prvenstvo BiH se nastavlja 13. januara. Na pauzu ekipa Jumpera je otišla sa četvrte pozicije uz učinak od sedam pobjeda i tri poraza, dok je gradski rival Čelik plasiran jednu stepenicu iznad, trećeplasirane su sa omjerom od osam pobjeda i dva poraza.

Prije početka utakmice delegat Zoran Marković uručio je zahvalnicu Adisu Deliću koji se oprostio od aktivnog suđenja i u budućnosti će obavljati poslove delegata. (N. Glibo)