Dan nauke na Univerzitetu u Zenici

FOTO: Zenicainfo.ba

Manifestacija „Obilježavanje Dana nauke na Fakultetu inženjerstva i prirodnih nauka Univerziteta u Zenici“ održana je danas u prepunoj sali amfiteatra ovog fakulteta.

Obilježavanje Dana nauke je jedna od manifestacija koju fakultet organizuje u okviru projekta promocije tehničkih i prirodnih nauka i studijskih programa fakulteta. Manifestaciji su prisustvovali direktori, nastavnici i učenici srednjih škola iz Zenice, Kaknja i Breze kao i predstavnici Privredne komore Zeničko- dobojskog kantona i desetak kompanija iz sektora industrije metala, nemetala i hemijske industrije.

Danas ćemo svečano potpisati i protokol o zajedničkoj saradnji sa Privrednom komorom koji podrazumijeva obostranu promociju naših aktivnosti, a sve u cilju privlačenja mladih ljudi da studiraju tehničke nauke jer smatramo da su one osnov za razvoj i budućnost našeg društva. Danas smo pozvali mnoge škole i uglavnom su se odazvale škole iz Zenice, Kaknja i Breze. Naša želja je da spojimo srednje škole, Univerzitet i Privrednu komoru i vjerujem da ćemo samo tako doći do boljih rezultata odnosno boljeg privrednog ambijenta za sve građane kantona“, kazao je Farzet Bikić, dekan Metalurško-tehnološkog fakulteta u Zenici.  (B. D.)