HammerIT konferencija: Najveći IT događaj u Zenici

U Zenici, u četvrtak, 14.12.2023. u periodu od 10:00 do 16:00 sati, održat će se četvrta po redu HammerIT konferencija u organizaciji udruženja ZeForge. Lokacija ovog praznika za sve zaljubljenike u IT će biti zeničko kino, sa 13 predavanja u kino salama Cinestar Zenica te sajmom koji će okupiti brojne kompanije i organizacije na gornjem spratu Multiplex Ekran Family Centra.

Ova prestižna manifestacija okupit će vodeće stručnjake iz industrije, istraživače, poduzetnike i zaljubljenike u tehnologiju, nudeći im jedinstvenu priliku za dijalog, učenje i povezivanje.

Sa 13 renomiranih predavača koji će pokrivati širok spektar tema, od mašinskog učenja i umjetne inteligencije do digitalnog marketinga, Internet of Things-a i najnovijih trendova u razvoju softvera, HammerIT obećava izuzetno informativan dan.

Očekujemo inspirativne prezentacije koje će dotaknuti ključne aspekte savremene tehnologije. Ovo izdanje konferencije posebno naglašava važnost lokalne IT scene i njezin doprinos razvoju ekonomije tranzicijskog društva u Bosni i Hercegovini. Sigurni smo da će HammerIT ostaviti dugotrajan utisak i potaknuti daljnji razvoj tehnološke industrije u regiji”, naglašavaju iz Udruženja “ZeForge”.

Inače, udruženje je osnovano 2017. godine u Zenici, te radi na promoviranju IT scene u Zenici kroz realizaciju raznih MeetUp-a, seminara, edukacija i kurseva. Veliki broj polaznika prošao je kroz besplatne programe udruženja, te nakon stečenog znanja nastavio graditi u ovom sektoru.