Duodrama „Ugasimo svjetlo“ na Maloj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

Predstava „Ugasimo svjetlo“ prema tekstu Lejla Kalamujić, u režiji Lajle Kaikčije i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, bit će izvedena u utorak, 12. decembra u 20 sati na Maloj sceni „Žarko Mijatović“ Zeničkog pozorišta.

Autorica teksta Lejla Kalamujić je o predstavi napisala: „'Ugasimo svjetlo’ je duodrama o dvije starije žene, Selmi i Miri, koje su zajedno pola svog života. Zbog okolnosti u kojima su živjele (i u kojima žive) obje su skrivale prirodu svog odnosa čak i od bliskih prijatelja. Ali u danu kad Mira zvanično odlazi u penziju, mnogo toga se mijenja. Saznanje da će na proslavi koju škola organizuje tim povodom, biti i Mirina davna ljubav, izaziva žustru svađu između nje i Selme. Ispostavit će se da one nisu samo skrivale svoju vezu od drugih, nego da je i njihov odnos pun međusobnih tajni i prešućivanja.“

U predstavi igraju: Faketa Salihbegović-Avdagić i Sabina Kulenović. Scenografiju i kostimografiju predstave potpisuje Sabina Trnka, a za izbor muzike je bio zadužen Igor Kasapović.