Godišnjica rada Udruženja žena “Stijene”

Prigodnim programom i druženjem danas je Udruženje žena „Stijene“iz mjesne zajednice Klopče svečano obilježilo prvu  godišnjicu rada i postojanja .

Udruženje je formirano na inicijativu nekolicine mještanki iz ove mjesne zajednice sa ciljem osnaživanja prava žena i njihovog aktivnijeg uključivanja u društvene tokove.Trenutno broje oko 60 aktivnih članica koje su u prošloj godini realizovale niz akcija.Humanitarni rad, ekološke akcije, edukativna predavanja ,druženja samo neke od aktivnosti u prvoj godini rada.

Ja kao predsjednica sam zadovoljna .Žene se veoma trude .Pokušavamo kroz udruženje  da žene osnažimo :sociološki,ekonomski, i radi druženja.Imamo kontakte sa drugim udruženjima žena.Slijedile smo njihov put na početku.Mislim da smo za ovo kratko vrijeme bile uspješne u svom radu.Za narednu godinu aplcirali smo na konkurs kod lokalne zajednice .Prošle godine smo u junu organizovale proljetne igre , za koje su nas prepoznali i dobili smo finansijsku pomoć u iznosu od 2000 KM.Hvala i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću  na dolasku i koji je prepoznao naš rad“izjavila je Zijada Čolak predsjednica Udruženja žena „Stijene“ iz MZ Klopče.

Prvu godišnjicu rada udruženja uveličao je i gradonačelnik Zenice , Fuad Kasumović.Osim čestitke na uspješnom radu , gradonačelnik je u narednoj godini obećao i konkretnu finansijsku pomoć .

Evo iako je neradni dan subota imao sam obavezu da posjetim ovo udruženje i aktivne žene iz Klopča ,koje danas imaju proslavu godišnjice rada u sklopu udruženja žena „Stijene“.Veoma sam sretan i zadovoljan među ovolikim damama biti.Grad sufinansira udruženja u skoro svim mjesnim zajednicama.Moja dužnost kao gradonačenika je da ih obiđem i radostan sam zbog toga.“kazao je prilikom posjete gradonačelnik Zenice , Fuad Kasumović.

Današnjem druženja u mjesnoj zajednici Klopče prisustovalo je oko 100 žena , među kojima su bile u gošće iz drugih  udruženja  kao i predstvanice iz drugih sfera javnog žvota grada i BIH.