Arnel Keleštura: Heroj na današnjem vremenu

Arnel Keleštura

Arnel Keleštura, pripadnik Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nedavno je spasio djevojku koja je imala namjeru baciti se u rijeku Bosnu.

Bio je to veliki šok za njega, ali i hrabar čin koji je od ovog mladog Zeničanina napravio heroja, a heroja nam u današnja vremena treba.

Tog dana krenuo sam u šoping centar. Čuo sam ženski vrisak, pogledao i vidio kako je mlađa ženska osoba već jednom nogom prešla ogradu mosta. Ne razmišljajući sam potrčao prema njoj, a ona je do tada prebacila i drugu nogu preko mosta te se ispravila i pripremila za pad. Ne znam ni sam kako, ali sam je uspio uhvatiti i povući prema sebi na sigurno mjesto. U tim trenucima plačući i glasno dozivajući prišla nam je i starija gospođa, a naknadno sam shvatio da je to bila majka od nesretne djevojke. Uz pomoć građanke odveo sam djevojku i njenu majku do obližnje klupe i pokušao ih smiriti te pozvao policiju i Hitnu pomoć”, priča nam ovaj mladi Zeničanin.

Ovaj mladi momak ističe kako je od malih nogu sanjao da postane policajac i želja mu se ispunila. Od 2017. godine radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a već dvije godine ponosno ističe kako je član Specijalne policijske jedinice.

Ja sam ponosan na ono što sam postao. Čvrsto vjerujem da bi svaki moj kolega isto učinio jer moj, naš poziv i jeste da služimo i pomažemo narodu. Mi smo tu, u službi svih građana i apsolutno nije važno da li smo u tom trenutku u civilu ili u uniformi, naše je da štitimo naše građane i da se najbolje ponašamo prema njima i da damo svoj doprinos da se naši građani osjećaju sigurno i bezbijedno“, dodao je mladi Arnel Keleštura.

Teška vremena rađaju heroje, a heroja nam je u današnje vrijeme itekako potrebno. Mladi Arnel Keleštura svojim primjerom i hrabrošću ulijeva nadu u bolje sutra koje nam je svima potrebno. (B. D.)